4 vinkkiä yrityksen nimen valitsemiseen

Yrityksen nimi on tärkeä osa yrityksen brändiä. Nimi erottaa yrityksen muista ja suojaa yrityksen liiketoimintaa. Nimen avulla asiakas tunnistaa yrityksen ja yritys jää mieleen. Nimen valintaan kannattaa käyttää aikaa, ideoida ja tutkia erilaisia vaihtoehtoja.

 

1. Tee lista erilaisista nimistä.

Makustele nimeä. Ideoi yrityksesi nimeen sopivia mainoslauseita. Testaa ideaasi ystävillesi: Millaisia ajatuksia, mielikuvia ja tunteita nimiehdokkaat heissä ja sinussa herättävät?

2. Tarkista, että sinun tulevan yrityksen nimi on vapaana.
Patentti- ja rekisterihallitus ylläpitää Yrityksen nimipalvelua.  Yrityksen nimipalvelussa voit tutkia jo olemassa olevien yritysten nimiä ja varmistaa, että muilla yrityksillä ei ole samaa nimeä käytössä. Tutustu nimipalveluun: https://nimipalvelu.prh.fi/nipa/fi

3. Hanki yritykselle verkkotunnus

Yrityksesi verkkosivuihin tarvitset verkkotunnuksen eli domainin. Voit itse päättää, mitä verkkotunnusta haluat yrityksesi verkkosivuilla käyttää. Usein suomalaiset yritykset valitsevat Suomen kansallisen verkkotunnuksen .fi. Voit myös halutessasi rekisteröidä yrityksellesi useamman verkkotunnuksen samalle nimelle suojataksesi yrityksesi liiketoimintaa. Verkkotunnuksen rekisteröintiin tarvitset verkkotunnusvälittäjän. Katso lisätietoa Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin verkkosivuilta: https://www.traficom.fi/fi/viestinta/fi-verkkotunnukset

4. Suunnittele yrityksesi markkinointia sosiaalisessa mediassa

Tutki, millaisia sosiaalisen median julkaisuja suunnittelemasi yrityksen nimellä löytyy aihetunnisteella (hashtag). Kokeile erilaisia avainsanoja. Tarkastele julkaisujen aktiivisuutta sekä mahdollisuuksiasi saada avainsanalla tehdyt haut tukemaan tulevan yrityksesi markkinointia.  Tutki avainsanoja ainakin Facebookista, Twitteristä ja Instagramista sekä muista sosiaalisen median palveluista, joita asiakkaasi ja yhteistyökumppanisi saattavat käyttää.

Yrityksen oivaltavan ja toimivan nimen valitseminen vaatii luovuutta ja ripauksen tuuria, jotta ideoimasi nimi on yhä vapaana käytettäväksi. Onnea matkaan!