Yrittäjätarina: Jouni Grönlund, Jyväskylän Moottoripyörähuolto Oy

Halusin tehdä töitä omalla tavalla

Ryhdyin yrittäjäksi koska haluan tehdä töitä omalla tavallani ja olla oman itseni herra. Minulla on oma selkeä kuva työntekemisestä ja haluan toteuttaa sitä, kertoo moottori- ja ajoneuvoasentaja Jouni Grönlund.

Jounin yritys on moottoriajoneuvo- ja pienkonekorjaamo nimeltä Jyväskylän Moottoripyörähuolto Oy. Yritys sijaitsee Heinämäen teollisuusalueella osoitteessa Antinniityntie 11, 40250 Jyväskylä.

Yritysideani hahmottui pikkuhiljaa palkkatöiden ohessa ja mietin, miten voisin tuottaa parempaa ja laadukasta palvelua asiakkaille. Idean kypsyttyä laadin liiketoimintasuunnitelman ja tarkkoja laskelmia. Idean pohdiskeluun meni parisen vuotta ja tuumasta toimeen noin vuoden verran”, tuore jyväskyläläinen yrittäjä kertoo.

Jounin vinkin aloittavalle yrittäjälle:

  • Markkina- ja kilpailutilanneanalyysi on tärkeää tehdä hyvin, jotta tiedät, minkälaiseen kenttään olet tulossa. Jos kilpailua on paljon, on hankala saada jalkaa mihinkään ovenväliin.
  • Tarkastele kilpailevia yrityksiä ja etsi potentiaalista asiakaskuntaa. Jos kilpailua on paljon pitää markkinointiin panostaa enemmän. Itse mainostan ajoittain Keskisuomalaisessa ja Suur-Jyväskylän Lehti -lehdessä. Jyväskylän puskaradiossa olen mainostanut myös palveluitani. FaceBook sivut ovat pian tulossa.
  • Varmista että rahoitus on riittävä ja kattaa hieman reippaammin aloituskuluja. Kilpailuta ja vertaile pankkeja kuten myös vakuutuksia. Hinnoitteluissa ja sopimussisällöissä voi olla isojakin eroja.

 

Lisätietoja Jounin yrityksestä löytyy osoitteesta https://jklmoottoripyorahuolto.fi/