Yrittäjätarina: Reetta Enroos, Energiapiste Reetta Enroos

Sivutoimisuuden kautta kohti unelmaa.

”Opiskelin vanhempainvapailla ollessani energiahoitajaksi Suomen energiahoitajien koulutusohjelmassa ja sitä kautta innostuin hoitojen moninaisista vaikutuksista ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Työskentelin tuolloin terveydenhuolto alalla ja tunsin melko nopeasti, että energiahoitamista haluan tehdä työkseni auttaakseni ihmisiä vielä monipuolisemmin ja tehokkaammin.”, taustoittaa yrittäjyyttään Energiapiste Reetta Enroosin yrittäjän Reetta Enroos.

Energiapiste Reetta Enroos toimii ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Päätyö on energiahoitaminen, johon kuuluu myös terveysneuvontaa ja konsultaatioita. Yrityksille tukea tarjotaan työhyvinvointiin energiahoidoilla ja tulevaisuudessa yritys tarjoaa myös hyvinvointiluentoja ja muuta tyhy toimintaa yrityksille.

Yrittäjäkollegan esimerkki innosti Reettaa yrittäjyyden taipaleelle. ”Yrittäjyys on ollut itselleni aina vierasta ja pelottavaa, joten en olisi osannut ehkä ajatellakaan tällaista mahdollisuutta ja uskaltanut luottaa sen kannattavuuteen, ellen olisi saanut innostusta yrittäjyyteen ja onnistumisen esimerkin kollegayrittäjältä, tuumailee Reetta.

”Toimin ensimmäiset 1,5 vuotta sivutoimisena yrittäjänä samalla ollen puolikkaalla työajalla palkkatöissä. Tämä ratkaisu oli itselleni optimaalinen, sillä palkkatyö toi tuloihin turvaa, sain opetella yrittäjyyteen pikkuhiljaa ja asiakkaita kertyi samalla. Tämän vuoden alussa sain starttirahan tuen yritystoiminnan laajentamiseksi ja jättäydyin kokonaan pois palkkatyöstäni”, kertoo uusi yrittäjä yrittäjyyden alkutaipaleestaan.

Reetan vinkit alkavalle yrittäjälle:

  • Kuuntele omaa sydäntäsi – Asiantuntijoiden ja verkoston neuvoja kannattaa kysyä ja kuunnella mutta luota omaan intuitioosi siitä mikä on juuri sinulle oikea ratkaisu.
  • Pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi – kun voit yrittäjänä itse hyvin, se heijastuu positiivisesti yritystoimintaan pitkällä tähtäimellä.

* Yrittäjätarinat ovat osa Keski-Suomen Yritysidean viestintäkampanjaa, jonka tavoitteena on nostaa esille keskisuomalaisia alkavia yrittäjiä ja heidän vinkkejä muille yrittäjyyttä suunnitteleville.